“TÜRKİYE OLUMSUZLUKLARI KENETLENEREK AŞTI”
10 Şubat 2020, Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, son dönemlerde Türkiye’de üzücü olayların yaşandığını belirterek, “Elazığ depreminin şokunu atlatamadan Van Bahçesaray’dan çığ düştüğü haberini aldık. Akşamında Sabiha Gökçen Havalimanın da uçak kazası meydana geldi. Türkiye her kesimiyle kenetlenerek bu olaylara fedarkarca hassasiyet gösterdi. Allah milletimizi bu tür afet ve kazalardan korusun” dedi. 

Sağlık-Sen İstanbul 1 No’lu, 2 No’lu, 5 No’lu (112 Acil) ve Üniversite Şubelerinin ortak düzenlediği İl Divan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, Türkiye’nin zor günlerden geçtiğine dikkat çekerek, “Elazığ depreminin ardından Van Bahçesaray’da çığ felaketi yaşandı. Hemen akşamında Sabiha Gökçen Havalimanında uçak kazası ile sarsıldık. Yaşanan bu olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu afetlerde Türkiye’nin tüm renkleriyle beraber nasıl kenetlendiğini gördük. Allah bu tür afetlerden bizleri korusun. Ben bir kez daha milletimize baş sağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. 

“Öncelikli Sorunlarımızı Masaya Getireceğiz”

2020 yılının ilk Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısının Mart ayında yapılacağını belirten Durmuş, en öncelikli sorunları masaya getireceklerini söyledi. Durmuş, ”Biliyorsunuz KPDK artık gündemli toplanacak. Bizde Memur-Sen olarak çözülmeyi bekleyen öncelikli sorunlarımızı masaya getireceğiz. Masada sahanın taleplerini, mağduriyetlerinin çözülmesi için mücadele edeceğiz. Biz sağlık ve sosyal hizmet çalışanı arkadaşlarımızın en çok mağdur olduğu konuların çözülmesi için uğraşacağız” diye konuştu. 

Döner sermaye adaletsizliğinin sağlık çalışanlarını giderek mağdur ettiğini belirterek, ”Her koşulda insanımız için mücadele eden sağlık çalışanlarımız alın terinin hakkını almalı. Yıllardır adalet dağıtması gereken sistem adaletsizliği doğuruyor. Bu durum biran önce giderilmeli yeni bir sistem ivedilikle hayata geçirilmelidir” şeklinde konuştu. 

İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Caner: Sorunları Çözmek İçin Buradayız 

Sağlık-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Zafer Caner, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının 15 milyonu aşan metropol bir şehirde çalıştığına dikkat çekerek, ”İstanbul gibi bir şehirde çalışan sağlık çalışanlarımız alın terlerinin haklarını almalı. Bizler sorunları çözmek için buradayız ve inşallah sorunları çözeceğiz” şeklinde konuştu. 

İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Öztürk: Hak Mücadelesi Veriyoruz

İstanbul’da sağlık çalışanlarının Sağlık-Sen’e vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür eden İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Cesur Öztürk, verdikleri mücadelenin hak mücadelesi olduğuna dikkat çekti. Fedakar insanlar için mücadele etmekten onur duyduklarını dile getiren Öztürk, sorunların çözümü için var güçleriyle çalıştıklarını dile getirdi. 

İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı Çor: Üniversite Hastaneleri Borç Yükü Altında

İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor’da, üniversite hastanelerinin sorunlarına dikkat çekerek şunları söyledi. “Türkiye de üniversite hastaneleri borç yükü altında ezilmektedir. Personel yetersizliği, yoğun iş yükü, ardı arkası kesilmeyen nöbetlere ek olarak; ücretlerde de sürekli bir geriye gidiş söz konusudur. Bu saydığımız sorunlar üniversite hastanesi çalışanlarının acil çözüm bekleyen sorunlarıdır. Sağlık çalışanlarının mağduriyeti bir an önce giderilmelidir.”

Genel Başkan Semih Durmuş'un yanı sıra toplantıya Genel Sekreter Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan katıldı.

PAYLAŞ :