İstanbul Pendik’te İftar Buluşması Gerçekleştirildi
29 Mayıs 2019, Çarşamba

YALÇIN: MART'IN SONU BAHAR DEĞİL KIŞ GELDİ

İstanbul’da Sağlık-Sen ve  Eğitim-Bir-Sen şubelerince düzenlenen iftar programında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, son dönemde, belediyelerde yaşanan sendikal baskılara değinerek “Martın sonunda bahar gelecek dediniz ama kara kış getirdiniz” dedi.

Sağlık-Sen 2 No'lu Şube ve İstanbul Eğitim-Bir-Sen 4 No'lu Şube tarafından İstanbul Pendik’te ortaklaşa düzenlenen iftar programına, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanı sıra Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Durali Baki, Mahmut Faruk Doğan, Şemsettin Karadoğan, Abdülaziz Arslan, Sağlık-Sen İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor, Sağlık-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Cesur Öztürk, Eğitim Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz ve AK Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil ile Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileriyle, üyeler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar programında Memur-Sen üyelerine hitap eden Genel Başkan Yalçın, 23 Haziran İstanbul seçimlerinden sonra ülkenin seçimsiz bir döneme gireceğinin altını çizerek sorunların çözümü için büyük bir fırsatın doğacağını söyledi. Yalçın, “Önümüzdeki 23 Haziran seçiminden sonra iktidarın önünde 4 yıl seçimsiz, istikrarlı bir yönetim süreci var. Bu yönetim sürecinin üyeye de ülkeye de kazandırması için hükümete geniş bir kredi verilmiş durumda. Kamu görevlilerinin bekleyen sorunları bu sürede ortak akılla çözülebilir” ifadelerini kullandı.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra bazı belediyelerde yaşananlara da değinen Yalçın, sendikal baskıların 28 Şubat’ın antidemokratik günlerini hatırlattığını belirterek “28 Şubat’ta kızları turnikelerin önünde beklettiler. İkna odalarında imha süreçlerine soktular. Kamu görevlilerini fişlediler. ‘O tarih geride kaldı. Aradan geçen sürede herşey normalleşti Türkiye demokratik bir ülke oldu’ derken, 31 Mart’tan sonra yaşattıkları şeyler bize bir şey hatırlatıyor. Bazı şeylerin hiç değişmediğini ve bu ülkenin her zaman istikrara ihtiyacı olduğunu hatırlatıyor” şeklinde konuştu.

 

DURMUŞ: SORUNLARI ÇÖZCEK İRADEYE SAHİBİZ

İftar buluşmasında bir konuşma yapan Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ise  memurların sorunları olduğunu ancak bu sorunları çözecek iradeye de Memur-Sen’in sahip  olduğunu söyledi.

 Konuşmasında toplu sözleşme sürecine de değinen Durmuş, pek çok baskıya rağmen kamu görevlilerinin Memur-Sen’e yetki verdiklerini hatırlattı.

Durmuş, üyelerin verdiği yetkiyi güçlü kazanımlara dönüştürmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak toplu sözleşme masasında önemli kazanımların altına imza atacaklarına inandıklarını kaydetti.

Durmuş şunları söyledi: “Memurlar yeni dönemde de Memur-Sen’e bu konuda yetki verdiler. Memur-Sen Toplu Sözleşme masasında çalışanların haklarının korunması için 5. dönem toplu sözleşme sürecinde azami gayret gösterecektir. Önemli kazanımların altına imza atacağımıza ben yürekten inanıyorum. Memurlar olarak sorunlarımız var ancak bu sorunları çözecek irade de Memur-Sen teşkilatında var. Memur-Sen bu güçlü iradeye sahiptir.” 


Konuşmasında, örgütlülüğün önemine de vurgu yapan Durmuş, Memur-Sen’in Toplu Sözleşme hakkını elde eden bir emek örgütü olduğunu hatırlattı. “Memur-Sen’in yetkili olduğu 2009 yılından sonra en önemli kazanımının memurlara toplu sözleşme hakkının kazandırmasıdır” diye konuşan Durmuş, “Sendika gerçekten önemli bir güç. Yeter ki doğru yerde olsun, doğru şekilde kullanılsın. Bugüne kadar kazandığımız her şeyi örgütlü gücümüz sayesinde kazandık” ifadelerini kullandı.

 

PAYLAŞ :