HUKUK BÜROMUZDAN 2 ÖNEMLİ KAZANIM...
25 Nisan 2017, Salı

AİLE BİRLİĞİ MAZERETİ İLE ATAMA TALEP EDİP TALEBİ REDDEDİLEN ADAY MEMURLAR BAKIMINDAN EMSAL YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERİLMİŞTİR!

Siz değerli üyelerimizin de bildiği üzere, 30 Eylül 2016 Tarihinde Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanmış ve yürürlüğe girmiştir. 30/09/2016 Tarihli Yönetmeliğin 4.maddesi ile, Sağlık Bakanlığı Ve Bağlı Kuruluşları Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 30.maddesinde değişiklik yapılmış; aday memurların atama talep edemeyeceği kuralının istisnası olarak  16/2, 19, 20 ve 21.maddeler sayılmışken, 30/09/2016 Tarihli değişiklik ile 30.maddede değişiklik yapılarak aday memurların atama talep edemeyeceği kuralının istisnası olarak 16/2/d, 19 ve 21.maddeler sayılmıştır. Dolayısıyla aday memurların, Yönetmeliğin 20.maddesi kapsamında talepte bulunma imkanı ortadan kaldırılmıştır.

Bu hususta, Sendikamızın hukuki danışmanlığını yapan Gözcü Hukuk Bürosu tarafından, 30 Eylül 2016 tarihinden önce aile birliği mazereti ile atama talebinde bulunup, aday memur olması sebebi ile talebi reddedilen bir üyemiz adına açılan davada, dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

İşbu yürütmeyi durdurma kararı, aynı konulu tüm davalar bakımından emsal teşkil etmektedir ve açılan davalarda  emsal gösterilecektir. Üyelerimizin bilgisine sunulur.

 

 

 

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UZMANLARI VE İŞYERİ HEKİMLERİ, KENDİLERİNİN İADESİ İSTENEN VE ÖDENMEYEN ÜCRETLERİ İÇİN DAVA AÇABİLİRLER!

iş sağlığı ve güvenliği uzmanları ile iş yeri hekimlerine geçmiş dönem için kendilerine ödenen ücretlerin yasal faizi ile birlikte geri ödenmesi kurumlar tarafından talep edilmiştir.  

Görevlendirmenin sona ermesi, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi olarak görev yapan personelin elinde olan bir husus değildir.  Görevlendirmesine son verilmediği sürece, iş sağlığı ve güvenliği uzmanları ve işyeri hekimleri görevini yerine getirmekle yükümlüdürler. Dolayısıyla mevzuata uygun şekilde görevine devam eden personele bu görevini yerine getirmesi karşılığında kendisine ödeme yapılması gerektiği açıktır. Bu husus, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 8.maddesi 7.fıkrasında açıkça düzenlenmiştir. Tüm bu nedenlerle, iş sağlığı ve güvenliği uzmanları ile işyeri hekimlerinden görevlendirmesi gereği vazifesini yaparak hak etmiş olduğu ücretlerin iadesi istenemez.

 

Bu hususta, Sendikamızın hukuki danışmanlığını yapan Gözcü Hukuk Bürosu tarafından, bir  üyemiz adına örnek dava açılmış olup, dava devam etmektedir. Benzer durumdaki personeller bakımından da iptal davaları açılacaktır.  

Bu konuda dava açmak istemesi halinde üyelerimizin yapması gerekenler, kendilerine tebliğ edilen geri ödeme yazılarına itiraz etmek ve itiraz dilekçelerinde hak etmiş oldukları ve görevlendirmeleri devam ettiği sürece hak edecekleri ödemelerinin yapılmasını talep etmektir. 60 gün içerisinde cevap verilmemesi yahut red cevabı verilmesi halinde; hukuki danışmanlığımızı yürüten Gözcü Hukuk Bürosu’na, [email protected] adresinden ulaşmaktır. Üyelerimiz bu şekilde daha detaylı bilgi de edinebileceklerdir.

SAĞLIK-SEN İSTANBUL 2 NOLU ŞUBE BAŞKANLIĞI

 

PAYLAŞ :