Sağlık-Sen’den “Ayrımcılığa” Karşı 81 İlde İş Bırakma Eylemi
08 Aralık 2021, Çarşamba

Yetkililer tarafından açıklanan maaş iyileştirilmesinin ayrım gözetilmeksizin tüm sağlık çalışanlarına uygulanmasını talep eden Sağlık-Sen şubeleri, ayrımcılığa karşı 81 ilde iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Türkiye genelinde hastane önlerinde bir araya gelen Sağlık-Sen Şubeleri, sağlık çalışanlarının katılımıyla 1 gün iş bırakma eylemi yaptı. 81 ilde basın açıklamaları yapan Sağlık-Sen teşkilatı, zam düzenlemesinin tüm sağlık çalışanlarını kapsamasını istedi. 
Sağlık-Sen şubeleri tarafından yapılan basın açıklamalarında, “Can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen sağlık çalışanlarının fedakarlıklarının, mücadelelerinin, gayretlerinin görmezden gelinmesine karşıyız” denildi. 

“Sağlık Ordumuz, Bu Tür Haksızlıkları Asla Hak Etmiyor”

Zam düzenlemesinin, bütçe görüşmeleri sonrasında tekrar Meclis gündemine geleceği kaydedilen Sağlık-Sen şubelerinin açıklamalarında, “Buradan siyasi iradeye sesleniyoruz; Meclis’ten, yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösteren kapsamlı ve adil bir zam kararı bekliyoruz. Tersi bir uygulamaya; sessiz kalmamız ya da sineye çekmemiz mümkün değildir” denildi. 
Sağlık-Sen olarak, bu vehamete “dur” demek için Perşembe günü de iş bırakma eylemine gidileceği kaydedilen açıklamalarda, “Sağlık-Sen olarak, sağlık çalışanlarını yok sayan bir yanlışa imza atılmaması için var gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Çünkü sağlık çalışanları ülkemizin hayat sigortası. Sağlık ordumuz, bu tür yanlışlıkları, bu tür haksızlıkları asla ve kat’a hak etmiyor” ifadeleri kullanıldı.

 

 




PAYLAŞ :