TEMSİLCİ TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK..
31 Ağustos 2021, Salı

Sağlık-Sen İstanbul 2 No’lu Şubesi tarafından düzenlenen Temsilciler Toplantısı, Genel Sekreter Durali Baki’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecine dair değerlendirmelerde bulunan Genel Sekreter Durali Baki, masada ve sahada verilen mücadelenin karşılık bulduğunu söyledi.

“Elbirliği ve Güç Birliğiyle Kazandık”

Toplu sözleşme sürecinde masada verilen mücadelenin sahaya taşındığını dile getiren Baki, “Sahanın taleplerini alarak masaya oturduk. Hükümetin verdiği ilk teklifi adil bulmadık ve yeni bir teklif beklediğimizi dile getirdik. Ankara’da binlerce kamu emekçisinin katılımıyla miting düzenledik ve taleplerimizi bir kez daha kamuoyuyla paylaştık. Gelinen noktada 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerini uzlaşı ile sonlandırdık” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen olarak, genel kazanımların yanı sıra sağlık ve sosyal hizmet kolunda 18 sosyal ve ekonomik kazanıma imza attıklarını dile getiren Baki, “Özellikle ek ödeme konusunda önemli bir kazanım elde ettik. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızı memnun edecek, yüzlerini güldürecek kazanımlar elde ettik. Bu kazanımlar teşkilatımızın onurlu yürüyüşü ve dik duruşunun bir sonucudur. Elbirliği ve güç birliğiyle kazandık.  Sorunlarımız bitmiş değil. Mücadele etmekten asla geri durmayacağız” diye konuştu.

Şube Başkanı Öztürk: Daha Nice Kazanımların Altına İmza Atacağız

Sağlık-Sen’in kazanımlarının sağlık çalışanlarının yüzlerini güldürdüğüne dikkat çeken İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Cesur Öztürk, “Genel merkezimiz sahanın sorunlarını ve isteklerini bilerek bir talep listesi hazırladı. Toplu sözleşme masasına sahanın talepleri ile gidildi. Sağlık çalışanlarını memnun eden kazanımların altına imza atıldı. İnşallah daha nice kazanımların altına hep birlikte imza atacağız” dedi.

PAYLAŞ :